„Nechte auto doma a přepravujte se do práce během Evropského týdne mobility od 16. do 22. září na kole nebo po svých!“ vyzývá spolek Auto*Mat, který je organizátorem celostátní soutěže Do práce na kole.

Zářijová výzva je vlastně zkrácenou verzí tradiční květnové akce. V měsíci září ovšem týmy, ale jednotlivci v pravidelnosti dojíždění do práce. Každý účastník musí zaznamenávat své jízdy na kole, chůzi či běhání do práce pomocí mobilní aplikace Urban cyclers, Strava, SuperLife či ručním nahráním GPX souborů z jiných aplikací. Třetí možností je ruční vyplnění typické trasy v registračním systému. Z mobilní aplikace Urban Cyclers se ale vykonané trasy do webového profilu nahrávají automaticky.

Do slosování o výhru se kvalifikuje každý účastník, který během Evropského týdne mobility splnil 100% pravidelnost v ježdění na kole, běhání nebo chození do práce a z práce.
K dosažení 100% pravidelnosti, musí účastník v soutěžním týdnu absolvovat všechny cesty do zaměstnání vlastními silami. Započítávají se i cesty, které jsou zčásti vykonávány jinými dopravními prostředky (vlak, tramvaj, autobus, auto). Minimální délka trasy, na které se pohybujete vlastními silami, musí činit alespoň 1,5 km.

Zářijová výzva Do práce na kole se odehrává během Evropského týdne mobility tedy 16.-22. 9. 2018. Její podrobná pravidla naleznete na webu Do práce na kole.