Pokud se chystáte oslavit svátek zamilovaných a hledáte pro svou drahou polovičku netradiční dárek, pak Vás zveme tuto sobotu do Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava. Zamilované páry mohou využít zvýhodněné vstupné do zoo a zúčastnit se i speciální prohlídky.

Každý zamilovaný pár, který v sobotu 15. února do zoo zavítá, zaplatí vstup pouze za jednu osobu. A samozřejmě se nemusí jednat jen o čerstvě zamilované, ale také páry, kteří spolu již nějakou dobu žijí… Kromě zvýhodněného vstupu se mohou zájemci těšit na speciální komentovanou prohlídku zaměřenou na partnerské soužití zvířat, namlouvací praktiky a sexuální chování. Prohlídka začne v 11 hod. u vstupu do zoo, je v ceně vstupného a její předpokládaná délka je okolo dvou hodin. U expozice s domácími zvířaty budou mezi 11. a 15. hodinou probíhat valentýnské aktivity, které připravili pracovníci Střediska volného času Ostrava.

 


Návštěvníci mohou zavítat a využít zbývající dny prvního týdne jarních prázdnin. Během pracovních dní je zde připraven doprovodný program, a to za zlevněné mimosezónní vstupné.

Kdo se chystá během jarních prázdnin navštívit ostravskou zoo, může kromě prohlídky zoologických expozic zavítat i do výukového centra, které je v pracovní dny od 12 do 14 hod. mimořádně otevřeno pro veřejnost. V prostorách výukového centra se nachází bohatá sbírka nejrůznějších preparátů (dermoplastů, lebek, zubů ad.), které pracovníci zoo využívají při výukových programech pro školy nebo na tzv. dotykových stolech. K vidění je zde např. kostra želvy, lebka tygra nebo obratel keporkaka, dále preparát největšího pěvce světa, největší kočkovité šelmy Evropy nebo nejmenší šelmy světa. Celou řadu preparátů je možné si nejen prohlédnout, ale i osahat a potěžkat, např. hroší zub, parohy největšího jelena světa, stehenní kost slona a další.

Výukové centrum bude otevřeno po dobu jarních prázdnin všech okresů v kraji.

Od února je možné pobýt v zoo už o hodinu déle. Areál je otevřený od 9 do 17 hod. Pokladny a pavilony se zavírají v 16 hod. Až do konce března mohou lidé využít i mimosezónní vstupné, které je 30 Kč levnější než během hlavní sezóny. Dospělí návštěvníci tak zaplatí 80,- Kč, děti od 3 do 15 let, studenti, senioři či držitelé průkazů ZTP a ZTP/P starší 15 let pak 50,- Kč.

 


Zoologická zahrada a botanický park Ostrava, p. o.; Michálkovická 2081/197; 710 00 Ostrava

Foto: P. Vlček, V. Máchová