Doslova v plném proudu je letošní ročník soutěže Hledej pramen vody pro děti 4. a 5. tříd. Zábavnou formou s motivací soutěže chce organizátor, společnost Ostravské vodárny a kanalizace (OVAK) nejm

ladší generaci říci, že voda je nejcennější tekutinou a je třeba s ní podle toho nakládat a chránit její zdroje. Partnerem vzdělávací soutěže je statutární město Ostrava.

Přerušení výuky a omezení pohybu veřejnosti změnilo i tuto soutěž.  Aby soutěž byla nadále atraktivní jak pro děti, tak pedagogy, její průběh musel být upraven. Týmy v soutěži nadále zůstaly a mohou se těšit na skvělou hru a ceny. Soutěž má pouze jednu část – teoretickou. Děti zjišťují, kudy voda putuje, než doteče do domácností a následně, kterými fázemi čištění musí projít tak, abychom ji mohli opět vrátit zpět do vodních toků.  Vzhledem k současné situaci bylo v letošním ročníku  zrušit tradiční finále na Slezskoostravském hradě. Finální termín odevzdání všech úkolů se posunul až na 11. června. Soutěžící si tak mohou přijít na další BODY PLUS anebo se probojovat do speciálních nominací na další 4 ocenění: VODOEinstein, VODOart, VODOstar a eVODO. Během soutěže tak uvidíme, kdo z dětí má nejblíže k umění, vědě nebo k streamování videí aj.

Nejúspěšnější tři třídy celého projektu Hledej pramen vody 2020 budou oceněny dárkovými poukazy v hodnotách 15, 10 a 10 tisíc korun.

Více informací najdete na www.hledejpramenvody.cz nebo na facebookovém profilu OVAK – Hledej pramen vody.