Do školy na kole

Tak tady letos máme dvě soutěže Do školy na kole. Ostravský, již třetí ročník soutěže Do školy na kole, letos pořádá statutární město Ostrava. Soutěž je určena žákům 9. tříd základních škol na území města Ostravy. Soutěžící dvoučlenné týmy jezdí do školy v pracovních dnech měsíce května ve dvou kategoriích – na pravidelnost dojíždění a na vzdálenost. Do soutěže se letos přihlásilo 8 ostravských škol, které nominovaly 20 soutěžících, dvě školy totiž postavily dva páry deváťáků. Soutěžící posílají na důkaz své aktivní účasti fotky s kolem a zároveň škola zapisuje jejich dojíždění do tabulky. Soutěžící obdrží na závěr drobné odměny a ceny vítězům předá v polovině června městský radní pro dopravu JUDr. Lukáš Semerák. Vítězná škola nebo školy obdrží od odboru dopravy Magistrátu města Ostravy příspěvek na nákup cykloboxu.

Druhá, kterou letos poprvé vyhlašuje spolek Auto*Mat, je určena pro střední školy, univerzity a vysoké školy. Ostravu v této kategorii reprezentuje Wichterlovo gymnázium, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace.

Do práce na kole v Ostravě

Již včera se první účastníci soutěže Do práce na kole mohli vypravit na svou první soutěžní jízdu. V Ostravě se do soutěže letos zapojilo 663 ostravských zaměstnanců, což je téměř o 200 více, než v předchozím ročníku, kdy jich bylo 463. Všem zapojeným soutěžícím děkujeme a přejeme co nejlepší počasí. Z akcí na triko zatím mohou účastníci soutěže využít volný vstup do Ostravského muzea v měsíci květnu nebo využít možnosti setkat se v kavárně BOLT TOWER v Dolní oblasti Vítkovice. Soutěžit se bude především o vstupenky a předplatné do ostravských kulturních a sportovních organizací.

Registrace do soutěže probíhají do 5. května 2018 na www.dopracenakole.cz.