Včela – cesta do včelího města

7.Únor.2023
Centrum kultury a vzdělávání připravilo do prostor Dvorany interaktivní a vzdělávací akci pro celou rodinu, která nabízí pohled na organismus včelstva v labyrintu včelího úlu hravou formou. Svým scénografickým pojetím prostoru a zapojením všech smyslů jde o unikátní moderní vzdělávací projekt. Malí návštěvníci prožijí dobrodružství, spoustu zábavy a díky zajímavým úkolům projdou úchvatným včelím městem, plným vizuálních i zvukových efektů, až ke chrámu samotné včelí královny. Ta má pro své objevitele připraveno sladké překvapení.

Výstava Včela – Cesta do včelího města je svou formou lákavá nejen pro děti, ale také pro dospělé. Přibližuje včelu medonosnou a její životní cyklus i princip fungování včelího společenstva ve snaze porozumět jeho tajemství. Ukazuje, jak se chovat v soužití ve větším společenství, starat se o domov i potravu a chránit své blízké. V úvodu „na medové louce“ na návštěvníky čeká stolní hra, která je zároveň průvodcem včelího labyrintu. Kdo se dostane až na konec hry, získá heslo ke vstupu do chrámu Královny. Ve včelím úlu si návštěvník vyzkouší všechny role včely dělnice. Na točícím stole uvidí vývoj od vajíčka po včelu. Baterkou ve včelím úlu najde vetřelce a zloděje, kteří nemají v úlu co dělat. Díky kartáčovým pantoflům očistí včelí komnatu.

Najde med, vosk i pyl, postaví včelí katedrálu a ve včelí kuchyňce připraví krmení pro malá včelí miminka. Na stěně stínového divadla může loutkou zatančit osmičkový tanec a na včelím gramofonu zahrát vlastní bzzzonátu.

Celým příběhem Včelího města provede zájemce lektor, stolní hra nebo pracovní list. Součástí výstavy je roztomilá luční kavárna a obchůdek se včelími sladkostmi a drobnými dárečky.

Otevírací doba pro veřejnost:
út – pá 15:00 – 19:00
so 10:00 – 18:00
ne 14:00 – 18:00

Vstupné pro veřejnost:
Děti do 3 let: zdarma
Děti nad 3 roky: 80,-Kč
Dospělí: 60,-Kč
Ztp a senioři nad 60 let: 30,-Kč
Rodinné (2 dospělí a 2-3 děti): 200,-Kč


Otevírací doba pro větší kolektivy a školní skupiny s účastí lektorky je celodenně dle objednávky na kontaktech: tel. číslo: +420 602 525 566 e-mail: produkce@ckv-ostrava.cz