Dětské dopravní hřiště Orebitská v Ostravě-Přívoze

Děti si zde mohou vyzkoušet jízdu na kole, koloběžce a odrážedle podle pravidel silničního provozu. Touto zábavnou a především bezpečnou formou vám Městská policie Ostrava chce pomoci vaše děti připravit na reálný silniční provoz. Účastníkům zapůjčíme zdarma kolo nebo koloběžku včetně bezpečnostní přilby. Hřiště může být využito také organizovanými skupinami (dětskými kluby, neziskovými organizacemi, tábory, středisky volného času, družinami, mateřskými školami aj).

Strážníci také pravidelně připravují na hřišti zajímavé akce pro širokou veřejnost. Jejich náplní jsou mimo jízdu na kole také testy, kvízy, hry a soutěže. Mezi nejoblíbenější patří jízda zručnosti. V rámci projektu Na hřišti to jede – 2022 jsou akce pro veřejnost financovány z programu prevence kriminality statutárního města Ostravy.

 

Moderní dopravní hřiště Svinov

Dětské dopravní hřiště u ZŠ Bílovecká v Ostravě-Svinově s plochou o rozloze 8500 m2 je jedním z největších v širém okolí.

Děti se zde mohou naučit dopravní značky a osvojit si pravidla silničního provozu. Na hřišti nechybí křižovatky, kruhový objezd, autobusové zastávky, dopravní značky (160 svislých dopravních značek), semafory, přechody pro chodce a mnoho dalších. Atrakce jako je mašinka nebo autobus určitě Vaše ratolesti potěší, když zrovna nebudou chtít být účastníky silničního provozu.

Hřiště můžete se svými dětmi navštívit v hodinách určených pro veřejnost, které jsou uvedeny v provozním řádu.

Přístup pro pěší je možný z ul. Navrátilova nebo ul. Bílovecká, parkování je k dispozici na parkovišti u ul. Bílovecká. Parkování na ul. Navrátilova není dovoleno, není zde zachována dostatečná šířka jízdních pruhů.

Zdroj: https://www.brouzdak.cz/aktivity/detska-hriste/detske-dopravni-hriste-ul-bilovecka-v-ostrave-svinove

Moderní dopravní hřiště s elektroautíčky, díky nimž si děti budou moci vyzkoušet nejen roli chodců či cyklistů, ale také řidičů, dále atletický ovál, fotbalové hřiště, tenisový kurt a třípodlažní budova zázemí s učebnou pro 30 žáků, šatnami, klubovnou, sklady či garážemi vzniknou u Základní školy v ulici Bílovecké ve Svinově. Podrobnosti sdělili radní pro dopravu Lukáš Semerák a starostka Svinova Helena Wieluchová.

Dopravní hřiště v Ostravě

Mariánské Hory a Hulváky ZŠ Gen. Janka 1208, Mariánské Hory (Fifejdy)
Ostrava-Jih MŠ Mjr. Nováka 30, Hrabůvka
Ostrava-Jih MŠ Předškolní 1, Výškovice
Ostrava-Jih ZŠ A. Kučery 20, Hrabůvka
Ostrava-Jih MŠ F. Formana 13, Dubina
Poruba MŠ Ukrajinská 1530/4
Přívoz ul. Orebitská
Svinov ul. Navrátilova

Podrobné informace o dětských dopravních hřištích na webu Bezpečné cesty a na webu iBesip.